Omdat het populaire Mini Loco leersysteem nog wat te moeilijk is voor jonge kinderen, werd een vereenvoudigde variant op de markt gebracht nl. Bambino Loco. Dankzij Bambino Loco kunnen kinderen vanaf twee jaar al spelenderwijs leren volgens het loco systeem.

Bambino Loco bestaat uit een basisdoos met zes gele blokjes. Op de ene kant van de blokjes staat een figuur (appel, bloem, auto, huis, eend en hartje). Op de andere kant van het blokje staan gekleurde bolletjes. Je combineert de Bambino Loco basisdoos met een boekje naar keuze. Er zijn verschillende boekjes waarmee kinderen spelenderwijs leren combineren, tellen, herkennen en goed kijken en vergelijken.

Het leuke aan het loco leersysteem is dat het erg eenvoudig werkt en dat kinderen met weinig hulp of zelfs volledig zelfstandig aan de slag kunnen. Er is een handig systeem voor zelfcontrole.

Abonneren op RSS-feed

Bambino Loco

Sorteer op
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Sorteer op
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Hoe werkt Bambino Loco?

Om Bambino Loco te spelen, kies je een Bambino loco boekje dat je open voor je neer legt. Dan open je de Bambino Loco basisdoos, welk je open op het boekje plaatst. Omdat de doos doorzichtig is, kan je de opdrachten in het boekje erdoor zien. En zo werkt Bambino Loco. Bij elke pagina met opdrachten staat een startopstelling. Deze opstelling geeft aan hoe de blokjes gelegd moeten worden alvorens te beginnen. Staat er bijvoorbeeld bij het eerste plaatje een eendje, dan moet je het blokje met het eendje hier opleggen voor je begint.

Nu kan je starten. Je neemt het eerste blokje weg en kijkt wat eronder staat. Welk plaatje op de onderste pagina hoort erbij? Leg hier het blokje op. Doe nu hetzelfde met de vijf andere blokjes.

Wanneer alle opdrachtjes gemaakt zijn, doe je de Bambino Loco basisdoos dicht en draai je ze om. Als de gekleurde bolletjes op dezelfde plaats staan als bij de oplossing in het boekje, dan heb je alles juist. Liggen er blokjes verkeerd? Dan kan je deze opnieuw maken.

Wat leer je met Bambino Loco?

Met Bambino Loco oefenen kinderen spelenderwijs belangrijke vaardigheden zoals zich concentreren, aandachtig kijken/vergelijken en combineren. Er zijn heel specifieke Bambino Loco boekjes, zoals bijvoorbeeld boekjes om rekenen en taal te stimuleren.

Maar er zijn ook verschillende algemene en vakoverschrijdende themaboekjes van Bambino Loco.

Bambino Loco kopen? Hier vind je alles van Bambino Loco. Je hebt een Bambino Loco basisdoos, de Bambino Loco boekjes en de Bambino Loco pakketten. De Bambino Loco pakketten bestaan uit een Bambino Loco basisdoos en een boekje.

Een keer je over een basisdoos beschikt, kan je los andere Bambino Loco boekjes kopen. Alle Bambino Loco boekjes passen op dezelfde basisdoos.