Ervaringen met Bambino Loco

Hieronder vind je een ervaring met Bambino Loco van een moeder met twee jonge kinderen:

Onze kinderen zijn gek op Loco Bambino. Ze hebben een heel andere leeftijd, en gebruiken het Loco Bambino spelmateriaal dus elk op hun eigen manier.

Onze oudste dochter van vier jaar oud speelt Loco Bambino al volledig zelfstandig. Ze kiest een opgave die ze leuk vindt, wrijft het boekje plat met haar hand en gaat van start. Terwijl ze de Loco Bambino blokjes op de juiste startplaats legt, zie je haar al wat zenuwachtig worden. Want ze wil toch zo graag beginnen! Elke opdracht vindt ze spannend. Het is super leuk om haar bezig te zien. Terwijl ze de Loco Bambino opdrachtjes maakt, hoor je haar soms dingen hardop zeggen. Dan vertelt ze bijvoorbeeld heel enthousiast tegen zichzelf wat ze aan het zoeken is. En als ze dan klaar is hoor je het meteen. Ze sluit het deksel van de Loco Bambino doos en klopt het nog eens goed dicht. Wanneer ze de Loco Bambino omdraait en de bolletjes blijken helemaal goed te zijn, straalt ze helemaal.

Het enthousiasme van onze oudste dochter is overgegaan op de kleinste. Ze is nog maar net twee jaar geworden, maar ook zei eist de Loco Bambino regelmatig voor zich op. Ze houdt van rustige spelletjes. Ik heb haar het boekje Dit kan ik al 2+ gegeven. In dit Loco Bambino boekje staan bovenaan allemaal voorwerpen die ze onderaan moeten terugvinden. Het lukt al aardig. Soms is ze even in verwarring en begint ze de tekening op het Loco Bambino blokje te zoeken in plaats van de prent die eronder ligt. Maar ik blijf naast haar zitten terwijl ze de Loco opdrachtjes maakt. Door haar vragen te stellen, beseft ze het wanneer het niet goed gaat. Loco Bambino is een erg goed concentratiespelletje voor haar.

Bambino Loco vb1 Bambino Loco vb2 Bambino Loco vb3

Voor onze kleinste dochter is vooral het leggen van de blokken en het herkennen van de voorwerpen leuk. De evaluatie na de hele oefening hoeft voor haar nog niet. Dat is ook de reden waarom ik haar onmiddellijk feedback geef wanneer ze een foutje maakt. Toch een beetje grappig is het dat ze, ondanks dat ze nog niet beseft waarom, toch altijd de Loco Bambino doos wil omdraaien wanneer ze klaar is. Want als grote zus dat zo doet, hoort het toch zo?

Ik heb één Loco Bambino Basisdoos met verschillende Loco Bambino boekjes liggen voor onze twee kinderen. Voor beide kinderen zijn er boekjes op hun niveau. Aangezien de basisdoos zo vaak 'bezet' is voor de andere, lijkt het me wel een goede investering om er ééntje bij te kopen. Dan kunnen onze meisjes gezellig naast elkaar spelen.

(Marjolijn uit Westerlo, mama van een kleuter van 4 en een peuter van 2 jaar)